Goede Doelen

Roparun – Team Move2Ur

Team Move2Ur is een team uit de Betuwe dat jaarlijks meedoet aan de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van iets meer dan 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij een team een sportieve prestatie levert om geld op te halen voor mensen met kanker. Het wordt ook wel ‘een avontuur voor het leven’ genoemd. Dat blijkt ook uit het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Team Move2Ur is gestart vanuit een groepje sportvrienden die allemaal nog wel enthousiastelingen kenden die zich aan wilden sluiten bij dit gezellige team. Het is een gevarieerd team (helft man – helft vrouw), waarbij de jongste deelnemer 22 jaar is en de oudste deelnemer bijna 70 wordt. Een team vol druktemakers en stille krachten, maar vooral gezelligheidsdieren die wel in zijn voor een geintje.

JCI De Betuwe is er trots op dat wij al enkele jaren verbonden zijn aan dit team en daardoor indirect verbonden zijn aan de Roparun. Ieder jaar zet dit team zich vol toewijding in door vrijwilligers in te zetten tijdens de Betuwse Oliebollenrun. Mede daardoor zorgt dit team ervoor dat de Betuwse Oliebollenrun ieder jaar ook een groot succes wordt en wij zijn ze daar ontzettend dankbaar voor!


Stichting dierenpark Tiel

Het bestaan van “het Hertenkamp” is voor de meeste “Tielenaren” een begrip en vanzelfsprekend dat het er is. Dat is niet altijd zo geweest. Het officieel geheten: “Juliana Hertenkamp”, werd in 1963 door de Oranjevereniging geschonken aan de Tielse burgerij.

In 1987 dreigde het park door bezuinigingen te verdwijnen. Door een aantal betrokken Tielenaren werd een “Stichting” in het leven geroepen. Zij zijn erin geslaagd om dit mooie stukje natuur voor Tiel te behouden. In januari 1988 werd het park officieel door de gemeente overgedragen aan de “Stichting Dierenpark Tiel”. Sinds die tijd is het park door enorme inspanning van een aantal vrijwilligers, verzorgers en bestuursleden draaiende gehouden. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de jaarlijks financiële bijdrage van de Gemeente Tiel en door sponsors en donaties.

Dit jaar heeft JCI de Betuwe gekozen om een gedeelte van onze opbrengst te doneren aan de stichting dierenpark Tiel voor de realisatie van een nieuw te bouwen wildvolière op het dierenpark.